2023 február 12.

A mosópisztoly, és típusai.

A magasnyomású mosó egység egyik alkatrésze a pisztoly, ami lehet folyamatosan átengedő, alacsony nyomáson átengedő de létezik egy ravasz nélküli pisztoly változat is. Ennek az alkatrésznek a hibátlan működése nem csak a mosás esetében fontos, de zavartalan fagymentesítés egyik feltétele.

A folyamatosan átengedő változatot egységesen kék szín jelzéssel látják el. Ezt általában a ravaszon helyezik el ezt kell keresni ha szeretnénk meghatározni hogy milyen pisztolyt vásároljunk. Továbbá a program elindítása után azonnal jelentkezik egy alacsonyabb nyomás, a teljes nyomás felállás a ravasz meghúzásával érjük el.

Az alacsony nyomáson átengedő változatot szintén a ravaszon elhelyezett, ebben az esetben zöld jelzéssel látják el. Ebben ahogy a neve is utal rá alacsony nyomáson fog működni a fagymentesítés és ravasz meghúzásával épül fel az üzemi nyomás. Elengedésével fagymentesítő üzemmódban, vékony vízsugár tapasztalható.

A sorban az utolsó egy nagyon egyszerű pisztoly típus, ami a folyamatosan átengedő változat még egyszerűbb megközelítése. Nincs semmilyen mechanikai vízszabályozás sem alacsony sem magas nyomáson a program elindításával azonnal a leadja a technológia az üzemi nyomást, a víz nyomásának csökkentésére nincs lehetőség. A leállítás csak a stop gomb megnyomásával lehetséges.

A kínálatunkban a három típusnak, kétféle változata található. Az egyik a Tecomec által forgalmazott MV925 típusú pisztoly, jó érték arányú tartós eszköz. Előnye hogy belső szerkezete tartós megbízható működést eredményez. Javító kitt és külső teljes műanyag burkolat kaphatóak a termékhez. Hátránya vékony a ravasz körüli rész ezért éles kemény peremű tartók elkoptatják ezt. Az MV 925-ös sorozatban található egy ravasz nélküli változat is, ami egy hiánypótló megoldás azoknál a technológiáknál, ilyen pl az Uniwash ahol nincs ravasz a pisztolyban. A mosólándzsa egy egyszerű markolattal ellátott cső. A személyes véleményem: Kényelmetlen fogás, fárasztó használat, csökkent mosási élmény. Az MV 925 pisztoly egy komfortos ergonomikus alternatíva a hagyományos “bot” kiváltására.

A másik az R+M által forgalmazott, népszerű ST sorozatú pisztoly. Szintén minden alkatrész elérhető a termékhez. Vastag ellenálló minőségi műanyag burkolat, és tartós belső szerkezet jellemzi. Hátránya, hogy a MV925 kétszeresébe kerül.

Üdvözlettel:
Megyeri Zsolt - ügyvezető